Gulai Tempoyak Ikan Keli

Bahan-bahan

  • Tempoyak (3 sudu)
  • Ikan Keli (4 ekor)
  • Cili Masak (ditumbuk)
  • Bawang Merah dan bawang putih (ditumbuk)
  • Serai (dititik)
  • Gula dan Garam
  • Asam Keping (sekiranya tempoyak tidak cukup masam)
  • Air

Cara-cara

  1. Ikan keli dibersih dan diasingkan
  2. Tempoyak dimasukkan kedalam periuk yang mengandungi air bersama bahan2 ditumbuk dan serai
  3. Gaulkan tempoyak dan bahan2 tadi sehingga sebati dan masukkan ikan keli
  4. Masak gulai dlm api yg sederhana dan masukkan gula dan garam(sekiranya gulai tempoyak kurang masam,boleh la ditambah dgn asam keping)

dipetik dari http://babyyanni.multiply.com/journal?&page_start=60

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: