ikan keli sambal tumbuk

bahan-bahan
Cili api segenggam,
bawang putih seulas,
bawang merah dua biji,
garam.

Ikan Keli 2 ekor (lagi cantik ikan keli kampung/limbat)

cara-cara membuat:-
gorengkan separuh masak cili, bawang putih, bawang merah
panggang/goreng ikan keli hingga masak.(panggang paling best)

sediakan lesung dan tumbuk bahan-bahan seperti membuat sambal tumbuk (lumat),ikan yg siap dipanggang/digoreng diambil isinya dan dicampurkan(tumbuk sekali separa lumat) hidangan telah siap dan tambahkan garam secukup rasa. Sesuai dimakan seperti makan sambal belacan.

dipetik dari http://www.fishing.net.my/forum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: